Michiel, Adriaans zoon, de Ruyter 

Aan de vooravond van de 349ste verjaardag van het Korps is de eerste teaser van start gegaan van de speelfilm over het leven van de grondlegger van 'HET KORPS MARINIERS' hieronder treft u de eerste beelden!

 

 

 

Door op boven staande Banner te klikken komt u terecht bij de voorlichtingssite van het Korps Mariniers

 

 

                 

 

 

 

Mijn tijd bij het Korps Mariniers !

  

Het lijkt zo simpel. Maar niets is minder waar.

Het aanmelden, de keuring, de afvalrace en uiteindelijk het in dienst treden bij het Korps. Alles, maar dan ook alles is een verhaal op zich.

Verhalen uit mijn diensttijd spelen zich het meest af net buiten de actieve dienst. Ja het klopt, ik ben tegen heel wat bakkies aangelopen. Toch was het een tijd die ik voor geen goud had willen missen.

Of het nou de zwaarte van de verschillende opleidingen betreft, de varende plaatsingen (en de daar bij behorende avonturen). Elk moment was het dik waard om mee te maken.

Een aantal van deze verhalen, vaak spelen ze zich af in de zijlijn van het mariniers bestaan, treft u hier aan, ze zijn wat langer dan u gewend bent, dus neem er de tijd ervoor. 

 

Verhalen uit de kantlijn van het Mariniers bestaan !

 

 

 

 

        

 

 

 

Korps Mariniers Forum . nl

Deze Banner behoort toe aan de, in mijn ogen, beste 'Korps Mariniers' site.

Waarom de beste??  Simpel !!

Deze site van en voor 'oud Mariniers' en andere belangstellende brengt een ieder die het Korps in zijn hart gesloten heeft bij elkaar.

  • Niet alleen "ouwe mannen" die zijn blijven hangen in het verleden. 
  • Nee, ook de jeugd is hier van harte welkom voor informatie uit de eerste hand over het dienen bij het mooiste onderdeel van onze krijgsmacht.  
  • Nog actief dienende Mariniers complementeren het geheel door te vertellen over hun belevenissen. 

U treft hier een groep Mariniers aan die nog steeds vol entousiasme betrokken zijn bij het reilen en zeilen van hun korps!

Geen verenigingsstructuur, nee gewoon ouderwetse kameraadschap van maten onder elkaar, die nog dagelijks invulling geven aan de spreuk

die zo verbonden is aan het Korps Mariniers: 

 

"Qua Patet Orbis"

( zo wijd de wereld strekt) 

 

 

                            

 

 

 

 

De Ontruiming van de Dam, augustus 1970

 

 

 

Zo'n kleine 40 jaar na de ontruiming van de Dam, ben ik benaderd door een zoon van een marinier. Zijn vader diende ook in die periode bij het Korps.
Zijn oproep op internet in april 2007 met de vraag of er iemand nog iets kan vertellen over de ontruiming van de Dam werd door mij in augustus 2009 bij toeval gelezen. 
 
Na een eerste contact was de vraag of ik mijn ervaringen over die periode met hem wilde delen. Ik heb getracht een zo reëel mogelijk beeld te geven hoe het die dagen is gegaan. De dagen in de aanloop naar de daadwerkelijke ontruiming en de dagen en maanden na de ontruiming. Dit tot en met het moeten voorkomen voor de krijgsraad. Ik heb getracht een zo getrouw mogelijk beeld te schetsen van de gebeurtenissen en een zo waarheidsgetrouw mogelijk verslag te geven. Uiteraard moet ik meteen vertellen dat het mijn waarheid is en dat het op verschillende punten mogelijk door anderen anders ervaren is. Er zal dus ook zeker sprake zijn van enige romantisering. Door de ogen van nu en met de kennis van nu, de situatie van toen beoordelen, zou iets te gemakkelijk zijn. Een conclusie lijkt me echter wel gerechtvaardigd:
 
‘Het had nooit zover mogen komen, gewoon omdat het tegen alle rechtsregels inging !!
 
Maar ook omdat de politiek verantwoordelijken veel en veel eerder hun verantwoordelijkheid hadden moeten nemen en hadden moeten ingrijpen. Zodat deze situatie op de Dam niet zo, onnodig, lang had voortgeduurd.’
Daarover gaat dit boek, 
 
 
Mocht je erin geintereseerd zijn geraakt, dan kun je meer informatie vinden op de website van het boek:
 
 
 
 
 
Mocht je meteen het boek willen bestellen dan kan dat ook en wel hier: