Staatsbezoek

27-03-2012 17:35

 

Wat een ophef in ene over dat staatsbezoek! Wat is er eigenlijk nu allemaal aan de hand?

 

Ik denk dat je terug moet naar de basis.

Het staatsbezoek is ruim van te voren aangekondigd. Dat betekend dat 'democratisch' Nederland ruimschoots de mogelijkheid heeft gehad, via die zelfde democratische weg, om te voorkomen dat dit staatsbezoek zou worden afgelegd. Ook de club van Geert heeft de mogelijkheid gehad (en laten liggen) om te voorkomen dat de majesteit dit bezoek zou afleggen. Als je het toen hoog had gespeeld, had dat mogelijk geweest om het te voorkomen.

Dat is dus niet gebeurd, andere belangen speelde kennelijk een belangrijke rol bij die afweging. Belangen van economische aard laten we nu eenmaal liever prevaleren. Onze volksvertegenwoordigers hebben dus massaal gekozen voor de economische belangen boven die van de mensenrechten.

Hetgeen trouwens niks bijzonders is en ook niet nieuw in ons ‘democratisch’ landje.

 

Laten we eens even kijken naar bijvoorbeeld 1978.

Na hevige discussie binnen en buiten het parlement laten we onze voetballers doodleuk afreizen naar het, door Fidela, onderdrukte Argentinië. Een dictatuur Pure San, waar de mensen rechten met voeten werden getreden. Ook daar werden de belangen van economische aard boven die van de mensenrechten gesteld.

 

Deden we dan helemaal niets, zult u zich misschien afvragen?

JA, natuurlijk deden we iets! We zijn toch zeker niet op onze mond gevallen. Nee, dat protest moest worden gehoord, we namen stelling tegen dat regime. Hoe?

Nou, simpel. In 2002 verboden we de vader van onze toekomstige koningin om bij het huwelijk van zijn dochter aanwezig te zijn vanwege betrokkenheid bij het regime van Fidela. Kijk als dat geen krachtig signaal is van afkeuring, ik bedoel ruim 24 jaar later, heldhaftig stelling nemen tegen dat regime. Tja dat getuigd toch van voortvarendheid.

Terug naar dit staatsbezoek. We laten de Majesteit dus gaan. We werpen geen beletsels op in het parlement. Natuurlijk laat men zich buiten het parlement niet onberoerd. Twitter, Facebook en ik weet niet wat al meer is een prachtig podium om dat gene te roepen wat onze volksvertegenwoordigers feitelijk in het parlement zouden moeten zeggen, maar daar blijft het oorverdovend stil!!

Dus de koffers zijn gepakt en het Koninklijke gezelschap, gesponsord door ons bedrijfsleven staan gereed om te vertrekken.

 

Bezoek aan de Moskee

Bij aankomst wordt een Moskee bezocht!

De pleuris breekt uit in Nederland. Niet daar waar het zou moeten in het parlement, nee via de sociale media worden we bestookt met meningen van parlementariërs die kennelijk wel durven te zeggen wat ze ervan vinden via een ´tweet´ maar niet op de plek waar je met elkaar de discussie zou moeten aangaan in het hart van onze democratie, de tweede kamer.

De verontwaardiging over het dragen van een hoofddoek door de Majesteit vliegt de pan uit. Niet meer het bezoek staat centraal, nee het uiterlijk vertoon wordt nu bekritiseerd. Niet meer de inhoud maar de verpakking is het lijdend voorwerp geworden. Dat de majesteit laat zien wat respect is en wat het betekend je aanpassen in een ander land naar de daar gebruikelijke gewoontes, wordt gemakshalve maar even ter zijde geschoven.

Welke ongelovige heeft in zijn vakantie niet een kerk bezocht in bijvoorbeeld Griekenland of Spanje. Welke ongelovige bezoeker heeft zich daar niet in oude vodden laten hullen omdat we niet met blote benen welkom waren in de kerk ?

O, natuurlijk roepen er nu een hoop mensen 'ik heb de behoefte niet om een kerk te bezoeken!' Natuurlijk is dat je goed recht. Gewoon doen en laten wat je goeddunkt. Zo hoort het! Maar je wel fatsoenlijk blijven opstellen naar de gastheren. Dat lijkt me het meest “normaal” om te doen. Als je dat niet kunt, moet je er niet naar toe gaan! Sterker, tot op de dag van vandaag wordt je in het Hilton in Wenen de toegang geweigerd als je geen stropdas draagt. Elke avond zit het barstens vol met toeristen die maar al te graag een vorkje mee pikken, Het heeft dus gewoon met fatsoen te maken.

Maar ach ja, we hadden alvast gesteld dat de belangen van het wel gaan hoger waren ingeschat dan die van het niet gaan.

Doen we dan helemaal niks tegen de mensen rechten die geschonden worden in die landen waar nu een staatsbezoek wordt afgelegd?? Natuurlijk wel, maar alles op zijn tijd en alles in de juiste volgorde.

De Nederlandse parlementariërs zullen zeker een sterk protest laten horen, denk maar niet dat wij dat gedrag zullen accepteren. Mij is ter oren gekomen dat er nu reeds wordt nagedacht over mogelijke sancties tegen die regimes een van de voorstellen welke nog verder uitgewerkt zullen worden.

Een optie is dat overwogen wordt om bij het huwelijk van Amalia te verbieden dat haar schoonvader in spé, Sjeik Mohammed, bij dat huwelijk aanwezig te zal mogen zijn.

Kijk dat zou pas een krachtig signaal zijn!!

Ach en dan is daar nog de VARA, zwaar gesubsidieerd wordt onder de naam LUCKY TV en onder de noemer Comedy, de Koninklijke familie op de korrel genomen. Ach het heeft eigenlijk een beetje hetzelfde effect als wanneer je in Artis op jacht gaat naar groot wild. Ze zitten opgesloten en staan klaar omgeslacht te worden zonder dat ze zich zelf kunnen verweren!

Is dat nou interessant? Wijlen Theo van Gogh zijn vader zei het al:"je moet wel alles kunnen zeggen en laten zien, maat je hoeft het niet persé te doen !!!

Wijze woorden dus !!