Spekman slaat door !!!

05-11-2012 09:28

 

We gaan Nivelleren !
 
Niet het bezuinigen met als mogelijke uitkomst een nivellering effect staat centraal bij Spekman, u weet wel het baasje van de PvdA dat zich zo gaarne vrijwillig kleed als iemand die, uiteindelijk gedwongen door deze PvdA, zijn garderobe moet aanvullen bij de kringloop winkel.
 
Die zelfde Spekman verzette zich laatstelijk nog, toen hij nog lid was van de tweede kamer, tegen een verlaging van het inkomen van die zelfde tweedekamer leden.
Nu weet hij doodleuk jubelend te vertellen dat

“We gaan Nivelleren !”

 
Niet het bezuinigen met als mogelijke uitkomst een nivellering effect staat centraal bij Spekman. Nee, gewoon nivelleren om het nivelleren.
 
Toch nog maar eens even kijken naar de mensen die beslissingen nemen om te gaan nivelleren. Nou ja echt nivelleren mag je het eigenlijk niets eens noemen. Het gaat ‘slechts’ om een beperkte groep, toch!
 
Vanaf het minimumloon gaat het gelden en tot aan de bovengrens van € 70.000.
Toch maar eens even kijken hoe dat nu in de praktijk uitwerkt.
• Je hebt een uitkering. Je krijgt naast je uitkering tal van toeslagen om te compenseren dat je onder het bijstandsniveau zakt.
• Je hebt een iets hoger inkomen dan het minimumloon, je krijgt geen toeslagen en komt niet in aanmerking voor kortingen op heffingen.
 
Dat betekend dus dat de werkende groep dadelijk, onder het inkomens niveau zakt van de niet werkende. Kortom met deze voorstellen ben je dus beter af als je geen 40 uur voor een baas werkt als dat je trouw aan het werk bent. Daar gaat je zgn. stimulans om aan het werk te gaan.!!
Spekman praat plotseling niet meer over de bovengrens van €70.000. Nee, Spekman kiest ervoor om de goegemeente een plaatje voor te houden van een gezamenlijk inkomen van € 140.000. als ware het dan wel acceptabel.
 
Vreemder wordt het nog als we even kijken naar het inkomen va de mensen die uiteindelijk de grens vaststellen. Een gemiddeld tweede Kamerlid verdient ruim €94.000 per jaar.
Ach, wat een toeval nu. Dat is toch ruim meer als de grens die de dames en heren hebben gesteld voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Hiermee hebben de jongens en meisjes op het pluche zich ook weer verzekerd van een vrijstelling van een maatregel die de gene wie zij vertegenwoordigen zo hard zal treffen.
Waar komt dan die grens van een gezamenlijk inkomen vandaan die Spekman in ene uit de hoge hoed tovert?
 
Al jaren wordt man en vrouw als individu gezien. We hebben de gezamenlijke AOW afgeschaft, daarvoor krijgt een ieder zijn eigen AOW. We hebben de belasting aangifte geïndividualiseerd. Man en vrouw worden gezien als zelfstandigen.
Ten minste als het uitkomt!! Kennelijk vind de heer Spekman het gepast omdat individueel behandelen van man en vrouw niet meer te hanteren als het hem even beter uitkomt.
Asscher gaat pas na vandaag bekijken wat de effecten zijn, samen met de minister van Volksgezondheid en de staatsecr. van Financiën. Men heeft nog geen idee wat de mogelijke consequenties zullen zijn Nee, het nivelleren op zich is het hogere doel geworden bij deze PvdA prominenten.
Wat is de volgende stap van de PvdA.
 
We gooien de zuigeling in het diepe zwembad, we staan langs de kant en we wachten een dag of twee om te kijken wat het effect is? Dat effect is een ieder duidelijk, dat kind verzuipt en een ieder roept schande van af de zijkant. De gene die het kind erin heeft gegooid zonder zich ervan te vergewissen dat het kind ook daadwerkelijk kan zwemmen wordt voor gek verklaard.
 
Dan blijkt dat rationeel denken wel mogelijk is, echter als goedbetaalde profiteurs, een beslissing moeten nemen over de inkomens van hardwerkende mensen vallen plotseling alle scrupules weg en is er geen spraken meer van terughoudendheid, of zorgvuldigheid.
 
En dan zijn ze nog niet eens beëdigd, je houd toch je hart (en je knip!) vast voor wat ons nog te wachten staat met dit roversgilde !!