Politici lopen achter de feiten aan !

10-04-2013 11:39

 

 

 

Ach, of het nou gaat om een economische crisis, het integratie probleem of de inhuldiging van de nieuwe koning, onze politici schreeuwen om het hardst als het te laat is!

 

 

 

 

 

Hoezo volksvertegenwoordiger??

Een aantal van onze volksvertegenwoordigers weigeren de eed van trouw af te leggen aan de nieuwe Koning zoals het draaiboek dat voorschrijft. De meeste komen wel gewoon op het feestje. Kijk niet mee doen aan het cadeautje wil natuurlijk niet zeggen dat je je eigen niet zou laten fêteren op zo’n dag! Nee, niks ervan de dames en heren politici roepen nu om het hardst dat het geen pas geeft in een democratie om trouw te zweren aan een instituut dat niet het hune is.

 

Dat je principiële bezwaren hebt tegen de handelwijze op zo’n dag is nog te begrijpen. Maar laten we wel wezen geen van deze gekozen parlementariërs heeft in de afgelopen dertig jaar de moeite genomen om de discussie op te starten omtrent deze handelswijze bij de Kroons overdracht. Niemand heeft ook maar melding gemaakt van het feit dat men niet bereid was om de eed of belofte opnieuw af te leggen. Niemand heeft het initiatief genomen om hier iets aan te veranderen.

 

Nu, achteraf, had het veel fatsoenlijker geweest om even je mond te houden en gewoon dat te doen wat er van je verwacht wordt, namelijk ‘het volk vertegenwoordigen’ op zo’n dag. Kun je dat niet opbrengen dat heb je ook niets te zoeken op dat feestje !

 

Heb dan op zijn minst het fatsoen om er niet heen te gaan !