Papa......Papa......Papadreou !

22-02-2012 16:11

 

Die Grieken toch !!

 •  
 • Is die Papandreou gewoon slimmer dan dat we allemaal denken?
 • Is die Papandreou zijn parlement gewoon te slim af?
 • Is die Papandreou de Europese leiders weer te slim af?
 

Even de feiten:

 • Papandreou maakt bindende afspraken met de overige EU landen en stelt daarmee zeker dat er binnen twee weken 8 miljard wordt overgemaakt naar het armlastige Griekenland.
 • Papandreou wordt thuis ontvangen met een storm van kritiek, de oppositie in zijn eigen parlement wacht niet tot zijn vliegtuig is geland en begint meteen met het zagen aan zijn stoel, door te eisen dat hij aftreed.
 • Dat is nou precies niet wat Papa (ik stop maar met ……ndreou, je wordt gek van die naam) wil, Papa wil gewoon blijven zitten.
 • Papa (Tom Poes) verzin een list!
 • Papa roept dat hij nu een stem wil geven aan het volk en gooit het laatste red middel in de strijd een referendum. Zonder ook maar iemand van zijn regering te raadplegen.
 •  
 • Binnen zijn ministersploeg snapt niemand er iets van en beginnen te gillen dat ze dat niet willen en Papa? Papa lacht zachtjes in zijn vuistje!!
 • Onmiddellijk beginnen alle regeringsleiders te brullen dat het niet kan. Dealbrekers zijn het die Grieken. (Nog geen 24 uur geleden stonden ze nog hand in hand op het bordes, maar ja wat dat waard is weten we inmiddels! Kijk maar eens naar de recente beelden van Gadaffi waar hij in de armen werd gesloten van types als Berlusconi en Sarkozy en nog meer van deze “wereldleiders”)
 • Binnen een paar uur was de regering van Papa om. Ze kwamen naar buiten als makke lammeren. Niemand wilde commentaar geven, de praat grage regering van Griekenland zweeg! O ja, ze stemden in met het houden van een referendum!
 • De wereldleiders bijeen voor de G20 riepen Papa op het matje, het was schandalig en ze zouden hem de oren wel even wassen. Ze kwamen naar buiten, stilletjes en de enigste mededeling was dat de betaling van de 8 miljard was opgeschort tot dat er duidelijkheid was omtrent de Griekse positie, geen hoge en harde woorden meer aan het adres van Papa.
 • Papa vertrok met de mededeling dat begin december het referendum zou worden gehouden!
Tot zover de huidige stand van zaken.
 

Hoe nu verder, zult u denken?

Kijk het is natuurlijk niet zo dat Papandreou, plotseling een democraat is geworden in hart en nieren! Wel nee, uiteindelijk gaat het Papandreou maar om een ding.
Hij wil uiteindelijk als winnaar uit het gewoel vandaan komen.
De ministers zijn er al van overtuigd dat het hem gaat lukken, de Europese leiders kennelijk ook, gelet op de gematigde toon aan het einde van het gesprek.
 
Als Papandreou zijn voorstel wordt aangenomen in het parlement dan zijn er een aantal mogelijkheden:
 1. op 4/5 december wordt dan het referendum gehouden ( riep iemand Sinterklaas??)
 2. het volk stemt tegen de maatregelen. Papandreou wordt de held van het volk en brengt Griekenland samen met de Dragme weer op het peil wat ze zo graag willen. Iedereen in Griekenland is even blij.
 3. Het volk stemt in met de maatregelen. Papandreou wordt de held van het volk en brengt Griekenland weer in de boezem van Europa. We betalen acht miljard, storten 100 miljard in het noodfonds Papandreou verschijnt samen met een dolblije mevr. Merkel en een heel gelukkige mijnheer Sarkozy, arm in arm op het bordes om de wereld te tonen hoe goede vrienden met elkaar omgaan ! En klaar zijn we voor de volgende chantage poging. In Griekenland is iedereen even blij!

O ja, natuurlijk kan vandaag de Griekse regering vallen!

Wat er dan aan de macht komt zal Griekenland binnen een jaar naar de afgrond brengen. Iedereen zal zeggen Papandreou was zo gek nog niet en Nog ergere maatregelen zullen moeten worden genomen dan dat nu het geval is.
 
Arme, arme Grieken!
Arm arm Europa !
En de overwinnaar is ……….Papa…..papa…….Papandreou !!
Ach, elk volk krijgt de leiders wat ze verdienen, toch?
 

Klaar zijn we ermee!!