Over Halal kippen en grensrechters

04-12-2012 20:17

 

 
Mag je een verband leggen tussen het Halal slachten van kippen en het vermoorden van een vader die best wel even wilde vlaggen op zijn vrije middag? 
 
Natuurlijk zou dat niet moeten mogen, maar het dringt zich wel op. 
De drie hoofdverdachten, van de in koele bloeden vermoorde vader, zijn van Marokkaanse afkomst. Woonachtig in een van de oudere wijken in Amsterdam waar de moslimcultuur hoog in het vaandel staat. 
 
Het leven en werken conform de strenge regels van “geloof” gaat dus vaak gepaard met extreme uitspattingen. Daar waar een kleine minderheid binnen die geloofsovertuiging geweld (in welke vorm dan ook) afwijst schroomt een groot deel er niet voor terug om voor aanklager, rechter en beul tegelijk te spelen. 
 
Het betreft hier jongens van vijftien en zestien jaar oud, volgens de Nederlandse wetgeving hebben we dus te maken met kinderen die er niet voor schromen om met zoveel geweld een ander naar het leven te staan, waarvoor een volwassene nog zou terug deinzen. 
 
Ach en daar is dan ook nog eens de heer Peter R. de Vries. Die op de dag dat heel Nederland zijn afschuw uitspreekt tegenover dit soort uitwassen, doodleuk komt vertellen dat “er ook wel wat mankeert aan de manier van fluiten en vlaggen van de club gebonden vrijwilligers. Natuurlijk zegt Peter R. de Vries niet dat het ‘hun eigen schuld is’ en ‘dat die arme Marokkaantjes er wel toe gedwongen werden om zoveel excessief geweld te gebruiken’. Nee, heel subtiel suggereert hij alleen dat er weldegelijke een verband bestaat en dat er “bij wijze van spreken” spraken is van uitlokking. 
 
Wat moet je nu verder? Nog meer en nog harder roepen met zijn allen dat het zo niet verder kan? Dat er een grens is bereikt, zo niet overschreden? Dat dit nooit maar dan ook nooit meer mag gebeuren? Weer een stille tocht, totdat de aanhangers van het Halal slachten hun volgende slachtoffer maken? 
 
Misschien, heel misschien kunnen we ze uitleveren aan Marokko, ze zullen ongetwijfeld in het bezit zijn van die zo begeerde dubbele nationaliteit? Misschien kunnen we dan die Marokkaanse Koning verzoeken om ze met openarmen te ontvangen en op basis van de ‘Sharia’ te berechten. 
Dat die ‘Sharia’ geen echte wet is zal ons een rotzorg zijn, lijkt me. 
 
De Sharia wordt omschreven als: 
“Het islamitisch recht is geen recht in westerse zin. Er is geen sprake van wetboeken die bedoeld zijn om conflicten te voorkomen en, in het uiterste geval, te beslechten. Sharia is in de eerste plaats een religieuze plichtenleer die het menselijk handelen in wereldse en religieuze zaken bepaalt, zowel in de relatie van mensen onderling als van mens tot God.” 
Laten we wel wezen, als dat geloof ingeeft dat je beesten onverdooft moet slachten, waarom zou ja dan die wetgeving niet van toepassing laten zijn op de ‘beesten’ die dat zelfde geloof aanhangen? 
 
O, ik weet wel dat we daarmee die vader niet terug halen, dat gezin zal het altijd zonder hem moeten stellen. 
 
Misschien een mooi klusje voor Peter R. om daar even de opvang te verzorgen!! 
 
Bah, wat een wereld !!!!