Moderne regenteske wethouder in Emmen

22-02-2012 17:23

 

“COEVORDEN/EMMEN – Niet alleen Duitse media vallen over uitspraken van de Emmer wethouder Bouke Arends (PvdA). De Coevorder raadsfractie PAC (Progressief Akkoord Coevorden) noemt de uitlatingen ‘ongepast en onverstandig’. De partij wil dat zowel burgemeester en wethouders van Coevorden als Emmen publiekelijk afstand doen van de beweringen van Arends.

Vorige week riep Arends tijdens de algemene beschouwingen van zijn gemeente dat Nederlanders die over de grens in Duitsland zijn gaan wonen, daar ook maar moeten integreren. Hij sprak over ‘parasiteren op onze gemeenschapsgelden’. Het PAC is bang dat Zuidoost-Drenthe schade oploopt door de uitspraken van Arends. PAC-voorman Bernhard Ensink denkt dat inwoners van de Duitse grensregio zich minder welkom gaan voelen in Nederland, met economische schade tot gevolg voor winkels, horeca en andere bedrijven.”

Gewoon een berichtje uit een regionale krant, het Dagblad van het Noorden.

Een berichtje dat het gedachte goed weergeeft van een bekrompen geest. Een wethouder die mede verantwoordelijk is voor de terug val van de PvdA in de gemeente raad van Emmen. Feitelijk staat deze man en zijn manier van denken symbool voor de landelijke terug val van die zelfde PvdA.

De regenteske, badinerende en volstrekt onjuiste manier van weergeven van de feiten is wat de PvdA van een leidende Arbeiders Partij heeft gebracht naar de status van kruipende gedoog partij in de huidige samenstelling van de tweede kamer.

Deze PvdA ‘wethouder’ geeft een oordeel over de mensen die de grens zijn overgestoken die absoluut niet overeenkomt met de feiten. In gewoon Nederlands heet dat liegen. Hij kiest ervoor om op basis van deze leugens een hele groep Nederlanders weg te zetten als ‘parasiet’.

Waar haalt deze omhoog gevallen regenteske kwast de moed vandaan om dit te doen? Wat is zijn achterliggende belang om mensen ongenuanceerd te beoordelen en te veroordelen.? Heeft hij soms baat erbij om de aandacht van zijn eigen falend financieel beleid in de Gemeente Emmen op deze manier te verdoezelen? Als men even de moeite neemt om te kijken naar de prestaties van dit heerschap als huidige portefeuillehouder Financiën in Emmen dan moet je vaststellen dat het de gemeente kapitalen heeft gekost aan misser op economisch gebied en dus onder verantwoordelijkheid van “Boukje Arend”

Ach het is een bekende strategie die vaker is toegepast, een kat in nood maakt vaak vreemde sprongen. Modder gooien naar een hele groep Nederlanders om het eigen straatje schoon te vegen. Het past in het politieke beeld van de huidige PvdA. Het zal dan ook wel te veel gevraagd zijn aan de PvdA om eens na te gaan denken over de koers die door hun wordt gevaren en over de mensen waarmee ze die koers willen blijven varen. Misschien kan Boukje Arend , wel worden toegevoegd aan het campagne team voor de komende verkiezingen. Twee vliegen in een klap zullen we maar zeggen .

Emmen verlost van een incapabele bestuurder en de landelijke campagne verstekt met iemand die de feiten graag manipuleert !!