Kunne we Paul de Groot geen MP maken??

19-08-2012 23:42

 

Nog drie en een halve week en dan zijn de verkiezingen.

Nederland mag zijn stem laten horen en op democratische wijze kiezen we dan 150 parlementsleden die gaan doen wat de meerderheid van de Nederlandse bevolking wil!!

Ten minste, zo zou het moeten gaan. Zo zou democratie in elkaar horen te steken.

En toch…. Waarom heb ik dan het gevoel dat het niet zo zal gaan?

 

Waarom heb ik nou het gevoel dat, zodra de verkiezingen geweest zijn, ‘de kiezer’ weer van ondergeschikt belang wordt en dat de zgn. partijpolitiek weer de boventoon gaat voeren ten opzichte van alle mooie verkiezingsbeloften.

Gek hé, dat gevoel, dat politici maling hebben aan de kiezer, wordt per keer groter. Per keer heb ik steeds meer het gevoel dat ik in de maling wordt genomen door de dames en heren politici. O zo betrouwbaar overkomend en  O zo goed gekneed door de ‘spindoctors’ komen ze hun kunstje vertonen en wekken de indruk te zijn begaan met de grote problemen van de natie.

 

Wie vanmorgen heeft gekeken naar het vriendinnetje van Bram en daar de twee gasten zag die ze aan de politieke tanden wilde voelen. Moet wel haast van zijn stoel zijn gevallen toen men kon mee genieten van de prachtige en innige verhouding tussen PvdA en CDA.

De heer spekman had zowaar het t-shirt, met de veel teveel gelubberde boothals, verruild voor een, wel is waar, slecht zittend en zeker niet gestreken wit overhemd ( ach je mag nou ook niet in een keer verwachten dat de man is staat is om zich een beetje juist te kleden voor de gelegenheid.) Bij het begin stond hij dus al op achterstand en was werkelijk een aanfluiting tussen de charmante verschijningen aan beide zijde van hem.

 

Op een van de vragen, of de heer Buma misschien een leugenaar mocht worden genoemd als hij de onwaarheid sprak, was het antwoord ronduit verbijsterend.

Niet alleen de kleding van de heer Spekman had een metamorfose, nee ook zijn zo vaak hard uitgesproken standpunten hadden in kracht ingeboet.

“Nee, liegen! Zo zou hij het niet willen noemen wat de leider van het CDA deed. Nee geen liegen, het klopte niet met de waarheid maar liegen, nee, nee zeg,  dat klonk zo hard…….”

 

Nee, dan de Jane Fonda uit Purmerend. De ex-wethouder die, merendeel vanwege haar verschijning, in een keer is opgerukt naar de tweede plaats op de kieslijst van het CDA.

Zeg maar de Sarah Pallin, van de lage landen, maar dan eentje die in ieder geval doet voorkomen of ze weet waar ze over praat. Zij werd, zoals was te verwachten, gevraagd hoe het nou zit met dat standpunt met betrekking tot de kosten van de kinderopvang. U weet wel dat onderwerp waarbij het CDA, bijna koers afhankelijk, andere standpunten over inneemt.

“Noemt u dat geen draaien, mevrouw” klonken de vriendelijk uitgesproken woorden van de blonde en sterk gebruinde interviewster.

 

Nou, nee hoor. Nee, dat vond onze witte nimf van christelijke huizen, absoluut geen draaien. Dat was een ander standpunt. Een standpunt ingenomen omdat de situatie nu eenmaal anders was als de vorige keer en ze sloot a passant nog even niet uit dat dit in de toekomst het nog wel eens zou wijzigen.

De mannen van Koefnoen welke ook te gast waren gaven het eigenlijk al aan. Nee mevrouw Keizer was eigenlijk niet echt interessant om te persifleren. Ze deed eigenlijk ‘gewoon’ en voor Koefnoen zijn eigenlijk de gewone typetjes niet interessant genoeg.

 

Kijk, zo hebben politici toch nog wat gemeen met het cabaret.

Politici vinden die gewone typetjes ook niet interessant genoeg.

Nou ja, een keer een uitzondering dan, zo rond de verkiezingen. Dan worden politici net cabaretiers en nemen ze de hele boel in de maling door net te doen of ze het kiezersvolk wel serieus nemen.

 

En wij, wij trappen er telkens weer in!!