"King" Asscher

06-04-2012 23:41

 

 
Wat vreemd nou toch. 
Amsterdam is weer eens eigenzinnig bezig.
Amsterdam trekt zich weer eens niets aan van de landelijke regels en wetten. 
Het wordt tijd dat Amsterdam maar eens de onafhankelijkheid afkondigt en gewoon zich afzondert uit het koninkrijk. Laten we wel wezen, de proclamatie van het KONINKRIJK AMSTERDAM kan niet veel langer op zich laten wachten. 
 
Men is al tijden bezig om zijn eigen koers te varen en zich totaal niets aan te trekken van de regels, wetten en voorschriften die, op democratische wijze, tot stand gekomen zijn en netjes door zowel eerste als tweede kamer zijn bekrachtigd.
 
Natuurlijk gelden die democratische spelregels voor een ieder, maar niet voor een stad als Amsterdam, nee daar voert het broertje van de “Dikke van Dale” de scepter. De man die het vormen van nieuwe woorden tot een kunst heeft verheven. De man die het woord CRIMINOGEEN aan onze taal heeft toegevoegd.
 
Criminogeen ??
Ooooo, u was nog niet op de hoogte van de betekenis. Wel, laat mij dan even uw “dikke van Dale” zijn.
Criminogeen is het woord dat het College van B&W in de hoofdstad gebruikt om een groep ondernemers, waarvan men een lichtelijk vermoeden heeft dat deze mogelijk banden zouden kunnen hebben met de criminaliteit in het Amsterdamse. O, begrijp me goed, er wordt niet gezegd dat dat zo is, nee alleen het vermoeden dat dit mogelijk zo zou kunnen zijn is al voldoende om deze ondernemers weg te zetten als crimineel. Geen veroordeling, geen strafblad, geen aanklacht, nee slechts de verdenking is voor King Asscher en zijn companen, al voldoende om een nieuw woord te zoeken om hen te duiden. 
Dat woord is dus geworden Criminogeen. 
https://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1246472  (of kijk onder aan de pagina)
 
De man die het nieuwe stigmatiseren heeft uitgevonden, de man die weet wat er moet gebeuren in de stad, de man die de Amsterdamse rossebuurt, eigenhandig, de nek omdraait. 
 
De man die dat doet, niet met het wetboek in de hand. Nee, hij doet dat met nieuwe vage termen. Zo weet hij de slaafse gemeente raad achter zich te krijgen. 
De man ook die er niet voor terug deinst om middelen bestemd voor sociale woningbouw, dood leuk in te zetten om zijn eigen dogma’s te realiseren. Het plan 2012 kan toch echt niet meer worden genoemd. Ach u heeft het vast wel al geraden, toch???
Mag ik u voorstellen : 
 
KING ASSCHER, wethouder te Amsterdam.
 
Dat de man de indruk wekt dat hij met het grootste gemak de wet aan zijn laars lapt is inmiddels wel over duidelijk geworden. Dat de man, goedschiks of kwaadschiks, bereid is zijn dogma’s uit te voeren, dat heeft hij wel bewezen bij de begrotingsdebatten over de, gigantische overschrijdingen bij de Noord-Zuidlijn. Ook daar was hij weer een meester met het naar de hand (van de PvdA wel te verstaan) zetten van de regels.
 
Het sterkste staaltje gaf hij echter ten beste in het praat programma van Pauw en Witteman op donderdagavond. De meeste kijkers zaten nog bij te komen van de indrukwekkende uitzending van de Passion uit Rotterdam (tja, jammer voor mijn oud Mokum, maar daar kan het kennelijk nog wel. 
Ach daar hebben ze dan ook geen Asscher rondlopen moet je maar denken) en daar was plotseling de heer Asscher om uit te leggen aan de minister, de heer Kamp, dat hij de wet maar aan zijn laars moest lappen en de heer Asscher zijn zin maar moest geven bij het plaatsen van stagiaires bij het gemeentelijk apparaat. 
Het gaat hier natuurlijk niet om gewone stagiaires. Nee het gaat hier om die stagiaires die hier feitelijk illegaal rondlopen en allang het land hadden moeten verlaten.
 
Niet mijn opvattingen
Voordat nu de hele goegemeente over mij heen dondert, is het goed om even te vermelden dat dat niet mijn opvattingen zijn maar dat het gewoon zo staat in onze Nederlandse wetgeving. Kijk en daar schuilt nu meteen het probleem bij de heer Asscher. De heer Asscher is er net, als elke andere burger, aan gehouden om de wet na te leven. Zeker als je een ambt uitvoert met een publieke achtergrond mag worden verwacht dat je er alles aan doet om de wet na te leven en zeker niet zal handelen in strijd met die wet.
 
Het vreemde is natuurlijk, dat de heer Asscher geen enkele stap heeft ondernomen om de wet (welke nog stamt uit de tijd dat de PvdA regeringsverantwoordelijkheid droeg, immers deze wetgeving is tot stand gekomen onder de bezielende leiding van de illustere voorganger van de heer Asscher, de heer Melkert!!) te veranderen.
 
Het had natuurlijk voor de hand gelegen om via de PvdA fractie een initiatief wet in te laten dienen om e.e.a. geregeld te krijgen. Nee, vriend Asscher weet donders goed dat erop democratische weg geen meerderheid te vinden is voor zo’n initiatief. Dus schroomt deze KING ASSCHER er niet voor om dan maar publiekelijk zijn zin door te willen drijven en de minister aan te sporen om met hem deze CRIMINOGENE weg te bewandelen.
 
Criminogeen?? Criminogeen, was dat niet de kapstok die hij gebruikte om niet de boeven te hoeven vervolgen, maar gewoon een hele wijk onder valse verdachtmaking op zijn kop te zetten en de hardwerkende ondernemers op de ‘rug’ te krijgen???
 
Misschien is dit wel de manier om Asscher uit Amsterdam weg te krijgen! Als we nou maar hard genoeg roepen dat hij zich criminogeen gedraagt!! Zou dat helpen ??? 
 
Ik vrees dat hij nog veel en veel meer stuk gaat maken voordat hij vertrekt !  Jammer !!
 
Nieuwsgierig naar het fragment, kijk hier dan even naar :
https://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1247589 (of kijk onder aan de pagina)