Kamervragen over uitgelekt Talibanrapport

25-03-2012 23:18

 

AMSTERDAM – De ChristenUnie heeft Kamervragen gesteld over een uitgelekt NAVO-rapport waarin zou staan dat de Taliban op grote schaal samenwerken met de politie en het leger in Afghanistan.

De Nederlandse inzet in Afghanistan. We leiden politie mensen op waarvan we nu al weten dat ze na de opleiding (en mogelijk nu al!!) zich gewoon zullen aansluiten bij de Taliban. Luister even mee met het volgende gesprek :

“Dag meneer.”  zei de Nederlandse marinier tegen de nogal vreemd uitgedoste Afghaanse politie agent in opleiding.   “Ik ben hier om de Nederlandse opleiders te beschermen tegen mogelijke aanvallen van de Taliban. Zodat u in alle rust kunt worden opgeleid om, later, uw bevolking te beschermen tegen de aanvallen door de Taliban en de wet kunt handhaven. Begrijpt u wat ik bedoel?

Tag Mienheer, Ik blei zijn dat u hier komen. Blei zijn ook dat wij lieren hoe wij moeten helpen Taliban. Blei zijn ook dat wij onze vrouwen kunnen dood maken omdat zij zomaar drie dochters geven. Ik wiel jongen, ik wiel geen miesje, toch! Ik ook blei dat wij leren hoe wet te handhaven. Stenen gooien naar vrouwen moet wel gebeuren volgens onze wetten, ander niet goed, hé. Ik blei zijn u hier komen!

“Ho ho, ik geloof dat u mij niet goed heeft begrepen hoor. U mag niet zomaar uw vrouw doodmaken omdat zij u alleen maar dochters geeft. Nee, dat vond onze minister van emancipatie niet goed, daarvoor zijn we niet hier hoor!” Roept de marinier geschrokken uit.

“U moet leren hoe u de wet moet handhaven. U moet leren hoe u uw mede burgers moet beschermen.”

Ging hij verder.

“Dat daar af en toe eens een paar Fransen bij worden doodgeschoten is niet goed, zeker niet in hun eigen kamp, maar alla het is niet anders. Kijk dat komen wij u nu leren. Wij gaan u leren hoe dat allemaal anders moet!”

“U praten niet over Allah, is niet goed als u praten over Allah”riep de Afghaan wat ontdaan.

De marinier haastte zich om uit te leggen dat het niet over Allah ging maar dat het ging over alla, een Nederlands gezegde.

De Afghaan keek hem wat vreemd aan, dacht even na en zei toen:

“Mienheer, u moeten oppassen. U niet in Nederland, hier ist Allah heilig. U bent ien mein land. Niet in Niederland. U niet praten over Allah, zonder respect, hier!” en hij ging verder “Mienheer U moeten ziech aanpassen na de wetten van mien land. Als u hier werkt u moeten accepteren de wetten en gebruiken van mien land. U moeten ziech aanpassen, toch.”

De Nederlandse marinier keek eens even rond en zag dat er niemand in de buurt was. Hij schudde even met zijn hoofd, hij geloofde zijn oren niet. Had die Afghaan het niet goed begrepen misschien?? Had hij en zijn bazen het verkeerd begrepen misschien? Dat zal toch niet, Als zelfs de politca Jolanda Sap ( je weet wel, die zo technisch is aangelegd dat ze zelfs in het gebouw van de tweede kamer met verlengsnoertjes loopt te spelen. Tja de kans dat je in Den – Haag gestenigd wordt is natuurlijk (nog) klein!!) vind dat we daar de politie  moeten opleiden, dan zal het toch wel een goed overwogen beslissing zijn??

Wat zij zijn sergeant vroeger ook alweer tegen hem??

“Je moet niet zoveel denken, dat moet je aan een paard over laten die heeft een veel groter hoofd dan jij en kan dat dus veel beter.” Kijk en zijn sergeant had natuurlijk altijd gelijk, toch!

Plotseling wordt hij op zijn schouder getikt en daar staat die Afghaan weer. Met twee handen vol met stenen en een Nederlandse instructeur erbij ook met zijn handen vol met stenen.

“Kom”  zegt die Nederlandse politie-instructeur  “kom, we krijgen les in het stenigen van vrouwen die auto hebben gereden en dus tegen de wet hebben gehandeld, wij leren hen niet alleen hoe ze moeten handellen, nee ook wordt ons alvast geleerd hoe wij in de toekomst de wet moeten handhaven in ons eigen land. Toch wel mooi hé zo’n uitwisselingsprogramma.

Het wordt de marinier allemaal even te veel, hij rent naar zijn compagnies commandant en gilt dat hij naar huis wil. Op het zelfde moment hoort hij een harde knal en vliegt de hele compound in de lucht. Hij hoort nog net roepen dat er niks aan de had is. Het is de manier waarop hier de wet wordt gehandhaafd en ja dan wordt er wel eens wat opgeblazen.  De compagnies commandant zit luid lachend achter zijn buro en lacht, lacht met lange uit halen!!! De marinier wil wat zeggen ………………………………

Opdat moment wordt hij wakker, hij zit gewoon thuis en kijkt naar de debatten in de tweede kamer op de televisie. Hij hoort Jolanda Sap roepen dat het allemaal wel meevalt en dat de vruchtbare inzet van Nederlandse troepen zal worden voortgezet. Iemand in de tweede kamer roept:

“Kan jij de stekker er even bij haar uittrekken voor dat ze nog meer van onze mensen opoffert aan een cultuur die niet te redden is?”  

En de marinier?? Die voert gewoon uit wat hem wordt opgedragen en zo …………………hoort het !!!