Het grote verschil tussen de sexen !!

27-02-2012 23:23

 

Het vertellen over het verschil tussen man en vrouw is feitelijk gelijk een open deur. 

Het is er en vraag niet uit te leggen waarom!! Of toch nog maar een poging gewaagt !!!!

Het grote verschil tussen de sexen !!!

Dat mannen en vrouwen zeer verschillend zijn is natuurlijk een open deur. Een goede vriend van mij vroeg me eens om raad. Hij was reeds een paar jaar gepensioneerd en nu stond ook zijn vrouw op het punt het werk erbij neer te leggen. Dit bezorgde mijn vriend een gevoel van onvrijheid. Hij was zo gewend dat hij zelf kon bepalen hoe zijn dag eruit zag (tenminste 4 dagen in de week wist zij hem dat gevoel te geven!!) en nu….. nu zou hij ook die laatste paar dagen “vrijheid” nog kwijt raken. Hij vroeg mij hoe ik daar mee omgegaan was en hoe ik dat had opgelost. Niet de makkelijkste vraag natuurlijk, na wat te hebben nagedacht besloot ik hem het verhaal te doen hoe dat bij ons thuis werd geregeld. Ik ging ervan uit dat dit misschien tot steun zou zijn voor hem in de moeilijke periode die eraan zat te komen. Hieronder het verhaal.

Oordeel zelf, mogelijk dat u ook enkele aanknopingspunten zult treffen:

"Beste vriend,

 

Goed, het was dus eerste kerstdag, na een heerlijk, en vooral rustig ontbijtje, stelde mijn eega voor om even te gaan wandelen. Ach ik ben nu eenmaal een inschikkelijk type, ik was het daar meteen mee eens. (Als ik mijn vrouw daarmee een plezier kan doen dan…………)

Ik zeg dus “ik kleed me om en dan gaan we”!

Nou zo simpel is het dus niet, dan komt er een scala aan zaken die eerst nog moeten (onduidelijk blijft dan van wie het eerst MOET, maar het moet !!!) Dan vraag ik  “schat, het is eerste kerstdag, vertel me wat ik kan doen en ik doe het voor je ??”

“NEEEEEE, jij hoeft niks te doen, ik zou niet weten wat jij moet doen”

Rustig en beheerst stel ik dan voor dat ik me maar vast ga douchen. Ja, dat is goed, kun je je meteen even omkleden. (lijkt me een uitstekende oplossing want wandelen in nachtkleding gaat zelfs mij te ver.) Goed , ik begeef me dus naar boven, halverwege de trap, klikt er een, ijselijke, kreet uit de keuken. Ik keer me opslag om en ren naar beneden. Daar zie ik mijn vrouw met de vuilnisemmer in een hevig gevecht, (de plastiekzak is op dat moment aan de winnende hand!) Vraag wat ze in godsnaam aan het doen is en krijg op een wel heel pissige toon te horen dat dat “toch voor zich spreekt” dan gaat ze verder, “je ziet toch zelf ook wel dat die zak vol is en dat hij eruit moet, ik hoef je toch niet alles te vragen ??”

Kijk op zulke momenten dan weet ik het ook effe niet meer, ik weet bijna zeker dat ik zojuist gevraagd had of ik even iets kon doen en dat het antwoord toen nee was. Ik twijfel op zo’n moment of ik haar dat zal zeggen (het lijkt me verstandiger om dat maar niet te doen, je moet immers geen onnodige risico’s nemen op zo’n moment.) Na een paar tellen te hebben nagedacht besluit ik om het toch maar te zeggen, wel is waar op de meest zalvende en liefde volle toon die ik in huis heb,   maar …………….toch!!

Te laat, de stilte wordt, door mijn vrouw, aangegrepen om mij erop te wijzen dat ze toch niet altijd alles hoeft te vragen, maar dat ik toch ook wel begrijp dat die zak eruit moet en dat ik dat ook allemaal zelf wel had kunnen bedenken. Kijk, daar heeft ze natuurlijk een punt. Ik probeer dus, inmiddels iets minder rustig (dat wel !!), haar duidelijk te maken dat ik die vuilniszak eruit had willen halen als we naar buiten gingen om te wandelen en dat er dus geen spraken is van onwil, zoals ze suggereert, maar dat er hoogstens spraken is van verschil van inzicht over het moment waarop hij naar buiten moet.

Er, wel is waar heel voorzichtig, aan toevoegend dat ik mijn moment logischer vind. Kijk, “en dat is dus helemaal fout” Nooit je gelijk willen halen, dat red je niet en moet je altijd bekopen. Het gaat er niet om dat je hem eruit haalt, maar dat je het in je botte hoofd haalt dat op een moment te doen dat niet overeenkomt met het moment dat zij (Op dit punt kun je dus elke naam invullen , zolang hij maar van het vrouwelijke geslacht is!!) heeft gekozen. Dan probeer ik, op de meest inschikkelijke toon die maar voorhanden is, de nadruk te leggen op het feit dat ik nog geen twee tellen geleden heb gevraagd of ik wat kon doen, misschien is het een goede suggestie voor haar om op zo’n moment aan te geven dat die zak eruit moet !!

FOUT 

(dit gaat dus helemaal de verkeerde kant op !!!) “ik ga je toch niet alles vragen, dat zie je toch ook en je weet toch hoe ik ben” (die opmerking heeft bij mij altijd het zelfde effect als een rode doek op een stier !) Ik schiet dan uit mijn slof met de mededeling: “ dat ik toevallig geen RASTI ROSTELLI ben en al helemaal niet helder-horend of helder-ziende. Als je iets van me wilt moet je het gewoon zeggen, je weet wel, praten, zoals als grote mensen met elkaar communiceren.”

De volgende stap is dan dat er wordt gezegd “laat maar, je wilt het gewoon toch niet begrijpen”. “Nee , nou wordt-tie lekker”, roep ik dan en sta op het punt om ongenuanceerd uit mijn vel te springen. “Na 35 jaar , waarin je steeds de spelregels aanpast op het moment dat ik denk ze te snappen, ga je mij vertellen dat ik je niet wil begrijpen.” (let even op, we zijn dus nu al lang het stadium voorbij dat het over het buiten zetten van een vuilniszak gaat.)  “Ik snap gewoon je logica niet, zeg gewoon wat je wilt dat ik doe en ik doe het met het grootste plezier !! (Dit gaat dus weer op een rustige toon, zo’n toon die aangeeft dat het eigenlijk allemaal mijn schuld is, dat ik niet begrijp dat zij nou eenmaal vind dat ze niets hoeft te zeggen  ??? Geloof ik !!! Denk Ik ??)

Om er vervolgens aan toe te voegen “ik breng wel even die vuilniszak naar buiten, als ik je daar nou een plezier mee doe, dan is het toch prima !!” Op dat moment valt ze me om me nek en zegt, goh wat kan je toch een lieverd zijn en ik maar zeuren (opdat moment is het NIET verstandig om te zeggen wat je denkt, bijvoorbeeld , “goh schat , je hebt gelijk je zeurt !!” HELEMAAL fout!! Niet doen dus , want dan begint het spektakel weer van voor af aan.)  Nee , incasseer het compliment en tel minstens tot tien. Subtiel voegt ze er vervolgens aan toe “Je hebt ook wel gelijk, weet je wat, je zet hem gewoon straks even buiten als we toch gaan wandelen, hé !!!”

Even douchen 

“Ga je maar lekker even douchen en omkleden dan gaan we lekker even lopen.” Met zachte drang wordt ik nu de keuken uitgewerkt en bevind me , voor ik er eigenlijk goed en wel erg in heb, weer halverwege de trap. Een beetje verbouwereerd, eigenlijk niet goed bevattend wat er nu precies is gebeurd ben ik op weg naar de douche. Na me te hebben geschoren, stap ik er onder. Daar heb ik tijd om, onder het stromende water, even mijn gedachten te laten gaan over wat er nu is gebeurd. Ik denk dus dat het allemaal draait om vrouwen logica en, beste vriend, hoe graag je ook zou willen, Wij (ik bedoel dus alle mannen!!) hebben de beschikking over veel kwaliteiten maar absoluut niet over ………….juist, vrouwen logica!!!

Mooi, je weet dus nu ongeveer wat je te wachten staat nadat je vrouw ook de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Ik kan je verzekeren dat het aanpassingen van je vergt, (niet meer dan de aanpassingen die jou vrouw zich zal moeten aanwennen.) Dat het irritatie op gaat roepen (niet bij je vrouw hoor, die heeft dit allang ingeschat en zich erop voorbereid !) Irritaties die uitmonden in discussie (goh, wat jammer dat je daar niet van houd) en ga zomaar door.

Tot slot!

 

Uiteindelijk beste vriend, zullen jullie alle twee hierin je weg gaan vinden. Uiteindelijk hou je net zo ziels veel van jou vrouw , als ik van die rooie van mij. (Ach, we zijn natuurlijk uiteindelijk alleen maar gemak zuchtig en is het wel prettig dat er voor ons besloten wordt.) Jij hebt je eigen dingen (en als je het bovenstaande goed hebt gelezen, dan hoeft dat niet te veranderen. Misschien alleen het moment waarop je je eigen dingen mag doen!!) en je vrouw heeft haar eigen dingen. Daar veranderd dus niks in. Je krijgt alleen wat meer tijd om van elkaar te genieten en dingen aan elkaar te ontdekken die je niet voor mogelijk had gehouden.

Natuurlijk heeft het bij ons ook best wat tijd gekost om aan die nieuwe situatie te wennen. Jij hebt het voordeel dat je het bewust kunt meemaken en er dus ook bewust van kunt genieten. Ik hoop voor jullie dat jullie het net zo fijn krijgen als dat ik het samen met mijn vrouw heb (ik ga er dus maar even vanuit dat ze het hier mee eens is , hé) Een laatste tip: Ga genieten van elk moment dat jullie nog hebben en wacht niet, maar doe het !!!

Oeps, Ik hoor een hoop gedoe en er wordt geroepen, ik geloof dat mijn vrouw vindt dat ik de vuilnisbak buiten moet zetten !!! Voor morgen en voor de jaar-wisseling hele fijne dagen en een goede gezondheid en veel liefde.

Groetjes,

Sjipke

Ps:

Je begrijpt dat het bovenstaande niet echt gebeurt is, hé. Ten minste…………………… niet vandaag !!!!

Tot zover mijn advies aan een goede vriend, ik kan u geruststellen het vergaat ze beide prima, ze hebben hun draai gevonden, alleen de discussie over het vuilnis ……………..tja die blijft !!