Het Amsterdamse GVB

26-02-2012 23:40

 

Het reizen met het Openbaar vervoer is voor de een bezoeking en voor de ander een feest. De een klaagt steen en been en de ander is er gewoon noodgedwongen op aan gewezen. De tram, bus, metro of pont zijn nooit op tijd, er zijn er te weinig van, ze zijn te oud en ze zijn...........................tja wat zijn ze eigenlijk ???

 

In een stad als Amsterdam mag je een hoogwaardig openbaar vervoer systeem verwachten. Een product openbaar vervoer dat een goed alternatiev bied tegenover het eigen vervoer.

Amsterdam werkt daar aan, soms wat beter en soms wat minder. De Amsterdamse medewerkers van het GVB maken het allemaal mee. De opstoppingen, de vertragingen, de slechte kwaliteit van het materiaal waarmee gewerkt moet worden en ga zo maar door. Wat de bestuurder ook mee maakt zijn de aardige en de schagerijnige passagier. De vriendelijke en de norse, De snelle en de trage instapper. De jongelui die een tram op z'n kop zetten, de huisvrouwen die naar de lapjesmarkt op de Westerstraat moeten. De touristen op zoek naar al die bezienswaardigheden.

 

Kortom, Bestuurder zijn in Amsterdam vraagt speciale kwaliteiten en een groot gevoel voor humor.

Hier treft u een aantal verhalen aan uit het leven van een tranbestuurder, vaak met een gulle lach en af en toe met een traan, zeg maar, net als het leven zelf !

 

Tevens treft u een aantal korte promotie filmpjes die met humor zijn gemaakt en zeker het aanzien waard !