Een linkse herfst?

24-02-2012 23:25

 

14 september 2011
 

PvdA: eisen aan steun pensioenakkoord
Premier Rutte en PdvA-leider Cohen in overleg.

De PvdA stelt zich hard op in de discussie over het pensioenakkoord.
"Als het kabinet bij ons komt, kan het onze plannen uitvoeren", zegt PvdA-leider Cohen na zijn overleg vanmorgen met premier Rutte en minister Kamp van Sociale Zaken.
Volgens Cohen heeft het kabinet grote problemen en valt de coalitie uit elkaar. "Als de PVV het niets vindt dat het kabinet onze plannen uitvoert, dan trekt Wilders de stekker er maar uit."

 

17 september 2011

Job Cohen deelt roosjes uit op straat

AMSTERDAM - Job Cohen praat met een man op een terrasje aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam in het kader van de jaarlijkse PvdA-actie Straten Generaal.

 

17 september 2011
 

'Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer'

AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders pleegt verraad aan zijn kiezers en heeft hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten. Dat zei PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

 

17 september 2011
 

Cohen: kabinet is totaal de weg kwijt
AMSTERDAM - Het kabinet is volgens PvdA-leider Job Cohen „totaal de weg kwijt”. Premier Mark Rutte toont geen lef en geen leiderschap en zijn kabinet zit als „een bang konijn in de koplampen van de PVV te staren”.

  • Hoezo continuïteit binnen de PvdA?
  • Hoezo leiderschap van Cohen aan de linkse oppositie? 
  • Hoezo binnen 3 dagen van oppositie naar gedoog partner en weer terug naar de oppositie bankjes? 
  • Hoezo gedoog steun aan dit kabinet van de grootste linkse partij? 
  • Hoezo ? Hoezo? Hoezo?

Het gedrag van de PvdA en hun leiders kan niet anders dan als dubieus worden bestempeld. Het heen en weer vliegen tussen standpunten die worden ingenomen. Het wisselen van meningen binnen twee dagen.
Het roosjes uitdelen in plaats van thee drinken. Het wordt steeds duidelijker dit is een partij en een leider die de weg kwijt is en er alles aan doet om dit maar te verbergen.

Zaterdag in 1 vandaag mocht de heer Cohen uitkomen leggen wat nu eigenlijk de koers was die de PvdA voor ogen had. Wat bleek, de heer Cohen kwam niet verder dan, het als een soort mantra, uitspreken van de zin:

“Wilders moet de stekker er maar uitrekken”

Geen inhoudelijke opmerking kon worden opgetekend uit de mond van deze “linkse leider”
Nee, slechts het herhalen van de zin: “Wilders moet de stekker er maar uitrekken” was zijn bijdrage.

 

Hou het kabinet in het zadel

Kijkend naar het gedrag van de PvdA, zowel binnen de 2e kamer als daar buiten, moet je haast wel de conclusie trekken dat de PvdA niet zit te wachten op een val van dit kabinet. Het voorkomen van de val van dit kabinet schijnt het eigenlijke doel te zijn van de PvdA.

Uit peilingen die in 1 vandaag bekend gemaakt werden kwam duidelijk naar voren dat er binnen de PvdA een dalende lijn is waar te nemen in het vertrouwen in de grote leider. De positie van de PvdA is wankel, sinds de laatste verkiezingen staat de partij op zo’n tien zetels verlies. Voorwaar niet echt het moment om, om maar met de woorden van Cohen te spreken, de stekker uit dit kabinet te trekken.
Zie hier het gedrag van de feitelijke gedoog partij.

Een partij die, sinds het aantreden van dit kabinet met de mond beleid dat dit kabinet een ramp is voor Nederland en dat het dan ook ten snelste dient te verdwijnen, mag geen kans laten liggen om die woorden hard te naken.
Doe je het niet, dan pleeg je gewoon kiezers bedrog en houd je dus die oude politieke cultuur in stand. De cultuur van voor Fortuyn, zeg maar. De heer Cohen zou eens te raden moeten gaan bij de heer Melkert om te kijken waar dit toe leid.

Nee, het uitdelen van roosjes en het drinken van een kopje thee in een Amsterdamse buurt, die mede door het beleid van de heer Cohen is veranderd in een Vrij staat, gaat hem beter af dan het voeren van oppositie.

 

Of het moet zo zijn dat hij daar de stekker denkt te vinden !!!
_________________