Doe is normaal man !

24-02-2012 14:25

 

“Doe is normaal man”

Drie woorden die onze politiek gedurende ander half uur bezig hielden en de Nederlander een kapitaal hebben gekost. Namelijk het uur salaris van 150 Kamerleden, griffie, bodes en het presidium, voorwaar niet de meest goedkope krachten die onze parlementaire democratie heeft rondlopen.

 

“Doe is normaal man”

Woorden die plotseling een heel parlement in rep en roer brachten en lijden tot een selectieve verontwaardiging van het toch al geplaagde parlement. Selectieve verontwaardiging uit de hoek van Alexander Pechthold. Die zelf ook niet de beroerdste is om, in de richting van Wilders en de PVV, het meest onparlementaire taalgebruik te bezigen dat je maar kunt bedenken.

 

“Doe is normaal man”

De heer Roemer die hoog van de toren blaast dat dit niet kan en mag in dit huis, het benaderen van de ministers dient toch op zijn minst met enig respect te gebeuren. Hoezo respect? Het aanspreken van een minister met Flapdrol? Het tegen de gekozen parlement voorzitter roepen “effe dimmen” dat zijn uitingen van respect die voor de moraal ridder Roemer, wel door de beugel kunnen? Maar dan alleen las ze zijn uitgesproken door zijn voorganger en zeer gewaardeerd Kamerlid Marijnissen? Selectieve verontwaardiging, heer Roemer??

 

“Doe is normaal man”

Al die andere Kamerleden die om het hardst te keer gaan, vaak met wel zeer ongenuanceerde uitspraken aan het adres van de heer Wilders of aan het adres van de overige PVV leden. Waar waren ze toen vanuit de kamer deze “mede” leden  werden weggezet als fascisten of racisten? Even weg, keek ergens anders na??

 

“Doe is normaal man”

Waar zijn al die parlementaire helden als de agent op straat weer eens voor rotte vis wordt uitgemaakt, de ambulance broeder wordt bedreigt met zijn eigen injectie naalden, de bus bestuurder die uitgescholden wordt voor alles wat maar voor handen is als hij wacht op een oudere passagier? Waar,  beste Kamerleden, waar waren jullie toen?

 

“Doe is normaal man”

Natuurlijk, de opmerking van Wilders aan het adres van Cohen m.b.t. de vergelijking met “bedrijfspoedel” gaat ook mij te ver. 

Volstrekt onparlementair en volstrekt buiten de orde. Ik ben dan ook van mening dat de heer Wilders deze woorden subiet terug zou moeten nemen. Dit kun je gewoon niet maken, de heer Cohen vergelijken met een dier soort is niet echt ‘sjiek’ en zou dus niet moeten mogen. Laten we nu eerlijk zijn, dat kun je geen ras aandoen en zeker niet het edele soort “poedel”, een beest dat een zekere arrogantie niet kan worden miskend. Dat zou een vergelijking kunnen zijn die raak is, een zekere arrogantie kun je de leider van de Partij van de Arbeid niet ontzeggen. Maar toch, een weerloze diersoort dat aandoen ??

Ik kan me indenken dat mevrouw Thiemen overweegt om voor de belangen van de poedels schriftelijke vragen te stellen.

 

“Doe is normaal man”

Doe is normaal in die kamer. Doe is normaal en praat met elkaar. Doe dat dan buiten de kamer, sla mekaar de hersens in, maar dan wel in de boxring op het sportieve vlak en niet in de kamer op het politieke vlak.

 

 

“Doe is normaal man”

Heeft u en mij 150 maal een uur salaris gekost van gekozen politici die zich niet bezig hielden met hun eigenlijk taak namelijk het houden van algemene beschouwingen !

“Doe is normaal mannen en vrouwen in die tweede kamer en ga aan je eigen werk !”