Die Sonja Bakker toch !!

26-03-2012 22:03

 

 

Uitzending gezien van RTL boulevard? Je ook zo zitten ergeren aan de ongegeneerde reclame voor het boek van Sonja Bakker? Lees dan vooral even verder !!!

 

 

 

Het wereldnieuws in een notendop bij RTL-boulevard.

“Ze is weer eens verliefd” roep ik vanaf de bank in de huiskamer tegen mijn vrouw die in de keuken staat.
“Wie is ze?” wil mijn vrouw weten.
“Ach je weet wel die griet die boekjes schrijft, om dikke mensen te laten afvallen en haar bankrekening te laten aankomen”
“Je bedoeld Sonja Bakker?” terwijl ze dit zegt, komt ze vanuit de keuken de kamer in lopen, met haar theedoek in haar handen.
“Wie is nu weer het slachtoffer? Ze had toch eerst wat met Felderhof?” haar handen gaan onophoudelijk door de theedoek heen en weer.
“Het is te belachelijk voor woorden dat ze daar nou weer zo’n ophef over maken, ze zouden ………..”
Verder kom ik niet, een vervaarlijk gesis is mijn deel. Ik wordt met dat gesis gesommeerd om mijn mond te houden zodat we goed kunnen horen wat de beweegredenen zijn van Sonja Bakker.

Het leeftijdsverschil

Ik hoor Sonja zeggen dat ze Jan de Reus al jaren kon. Toen ze 15 jaar oud was, had ze al ‘verliefde gevoelens’ voor Jan. Maar ja, Jan was toen nog een stuk ouder dan Sonja en dat kon toen nog niet!
Daar betrap ik zowaar de diëtiste met de vettige vingers op een moreel standpunt.
Ze vond Jan toen te oud.
Bij mij roept dat onmiddellijk de vraag op, wat heeft Jantje gedaan, zodat het leeftijd verschil nu, kennelijk, niet meer relevant is.
Is Sonja gewoon vroeg oud? Is Jantje zo oud dat hij aan het verkindsen is en dat het leeftijd verschil dus minder opvalt? Trouwens wat is er nou in godsnaam zo interessant dat dit nieuws nu in RTL- Boulevard wordt uitgezonden, vraag ik mij hardop af.

Op het zelfde moment hoor ik de interviewer van dienst de opmerking maken hoe blij ze zijn dat Sonja nu wel even tijd heeft willen maken om, vanaf Ibiza waar ze kennelijk een liefdes nestje met Jan Reus heeft gevonden en deeld, even met RTL te willen praten over dit wereldschokkende nieuws, dat zelfs even de Eurocrisis doet verbleken.

Om hier vervolgens subtiel aan toe te voegen, dat het de vorige keer dat ze verliefd was wel heel anders was. Namelijk toen RTL-Boulevard een reactie wilde op de veronderstelde liefdesverhouding met Rik Felderhof (ja, die van die gehuurde villa in het zuiden van Frankrijk!) Sonja er erg opstond dat haar privacy gerespecteerd werd en dat ze liever met rust gelaten werd.

“Er zal wel weer een nieuw boek van haar uitkomen binnenkort, dan gelden de door haar geëiste fatsoennormen niet meer, dan gaat het puur om de omzet en de daarbij behorende pecunia!” Ik merkte dat ik wat pissig reageerde op hetgeen zich voor mijn ogen afspeelde.

 

“Ouwe brombeer, altijd meteen het slechte van de mensen denken. Misschien is ze wel gewoon oprecht verliefd en wil ze het van de daken afschreeuwen” Om er vervolgens sarcastisch aan toe te voegen “die tijd heb jij ook gehad hoor, wel heel erg lang geleden, maar toch!”
Nog voor ik iets terug kan zeggen hoor ik dat de verslaggever het gesprek ook lang genoeg heeft gevonden en subtiel naar een einde probeert te fietsen.

Dat gaat zomaar niet!

Kijk, en dan is het moment daar waarop ons dieetprinsesje haar waren aard vertoond en veranderd van een goed uitziende, naar eigen ideaal geschapen slanke den in een vol vette opgeblazen kikker.

“Nee, even wachten we moeten nog even vertellen dat mijn nieuwe boek uitkomt begin van de volgende maand” Brult Sonja dwars door de intervieuwer heen.

“Nou!?” roep ik triomfantelijk door de kamer “Wat zei ik je, dat lopende boodschappenmandje van Super de Boer gebruikt gewoon elke nieuwe kerel die ze maar vinden kan als opstapje voor haar reclame campagne van haar nieuwe boek! Het is toch niet te geloven dat die eikels van Boulevard zich daarvoor lenen? In plaats van dat die zich journalist noemende interviewer haar een paar kritische vragen stelt naar aanleiding van de opmerking over haar boek gaat hij het nog eens zitten herhalen” Ik voeg daar nog aan toe “de eikel”.

Ik kijk naar mijn vrouw die nog steeds handen wringend in de kamer staat met de theedoek in haar handen. Het valt mij op dat de theedoek een wat verwrongen indruk maakt. De kreukels die door het wringen zijn ontstaan zullen maar moeizaam weg te strijken zijn. Weer kijk ik naar haar gezicht en zie dat haar ogen vuur spugen. Ik probeer me zo klein mogelijk te maken (wat best een probleem is met mijn figuur) en de andere kant op te kijken.

“Wat ben je toch eigenlijk een hufter, hé!” roept ze me toe.
“Je weet het altijd weer beter en dan ga je dat ook nog eens even zitten bevestigen”  ze spreekt nu op een wat luidere toon, die weinig te vragen over laat.
Ik probeer haar weer tot bedaren te brengen, door te zeggen “Laat nou alsjeblieft niet onze dag vergallen door dat dieetloeder, wil je”
“Daar gaat het helemaal niet om, ik wordt gewoon pissig als jij maar altijd gelijk wil hebben en dan vervolgens ook nog je zin krijgt en dan heel triomfantelijk naar mij gaat zitten kijken! Daar heeft dat takken wijf helemaal niets mee te maken.!!”

Ik kijk haar verbaasd aan en besluit de boel niet verder te laten escaleren en houd mijn mond gesloten.
Mijn vrouw ziet dat er van mij geen bijdrage meer te verwachten is aan dit ‘zinvolle gesprek’, draait zich om en beent weer terug naar de keuken. Waarbij de potdoek het nu helemaal moet ontgelden.
Ze draait zich nog eenmaal om en zegt: “Ik heb liever dat je me niet meer roept als je toch altijd gelijk wil hebben!”
Mij in volslagen verwarring achterlatend.
Ik zit werkelijk perplex, ik heb geen idee waar het mis is gegaan.
Sonja Bakker is weer verliefd en mijn avond naar de gallamiezen !!

NB:

(Niet echt natuurlijk, mijn vrouw is veel te lief om zich zo te gedragen. Maar ik heb wel gelijk hoor ;) )