De verpaupering van de Nederlandse Bank

29-03-2012 17:55

 

“Nederland is achterop geraakt bij de triple A-landen”

aldus Klaas Knot, de president van De Nederlandse Bank.

 

Tja, da’s effe schrikken, toch.!!

Nederland is aan het afzakken van een welvarende, leidinggevende natie naar een land dat, als we woorden van de heer Klaas Knot mogen geloven, hard op weg is om een hulpbehoevende natie te worden.

 

De vraag “Hoe komt dat dan meneer Knot?” lijkt voor de hand te liggen.

Niet echter voor de journaliste van het NOS-Journaal van vanmiddag. Nee zij hield het op wat algemeenheidjes en bleef uitermate vriendelijk in haar analyse. Haar conclusie echter was een andere. Het was duidelijk de opstelling van, met name de PVV in deze bezuinigingsronde. Die brengt ons land aan de rand van de ondergang, nog steeds allemaal vrij geciteerd en opgetekend uit de mond van de heer Knot.

 

Nog zo’n mooie : “Naar mate de staatsschuld oploopt stijgt ook het rente percentage dat Nederland moet betalen” waar haal je het vandaan???

  •   Geen woord, over het uitgave patroon van voorgaande kabinetten !!
  • Geen woord, over de kapitale verslindende hulp aan onze Griekse mede Europeanen.
  • Geen woord over de absurd hoge bonussen die klaarblijkelijk normaal zijn in o.a. het bancaire stelsel.
  • Geen woord over de miljoenen verslinden en inefficiënte ontwikkelingshulp.
  • Geen woord over de absurd hoge rentes die de Nederlandse banken berekenen aan de consument, terwijl ze zelf nog geen schijntje betalen.
  • Geen woord over………………………………………

Ach, u kunt ongetwijfeld, zelf veel beter voorbeelden aan leveren uit uw directe omgeving, waar de verantwoordelijke zitten voor de malaise waarin ons land zich bevind. De ouderen die gekort worden, de bejaarden zorg die volstrekt ontoereikend is, de zorg aan het bed in de ziekenhuizen en de wachttijden die duidelijk weer aan het oplopen zijn, om nog maar eens wat te noemen.

 

 

Nee, dan nog even terug naar de Nederlandse Bank en de schijnobjectiviteit die het NOS-Journaal zo graag hanteert.

 

Kwam het in de tekst nog niet zo tot uiting in de beelden was duidelijk te zien dat ook de Nederlandse Bank zijn beste tijd heeft gehad.

Kijkend naar de bloembakken voor de deur van de Nederlandse Bank achter de verslaggeefster,  kun je met het grootste gemak daar de deplorabele staat van deze bank aan aflezen.

Bij Intratuin haal je voor €1 een doos vol met fleurige, kleurige violen. Alles beter dan die bakken die meer doen denken aan een verwaarloosde begraafplaats.

Kijkend, nog steeds achter de journaliste, zie je binnen achter, zeg maar, de etalage van de bank nog de oude spaanplaten afdekkingen staan waarmee een graf tijdelijk wordt gedicht! Een triester beeld is toch werkelijk niet denkbaar en geeft eens te meer aan hoe we ervoor staan.

U geloofd mij niet? Hier kunt u het fragment terug zien ! https://nos.nl/l/tcm:5-1234324/ of kijk naar het fragment hier onder!

Beste Klaas Knot, stuur mij even je rekeningnummer, ik maak met genoegen even €5 euro over om je plantenbakjes even te voorzien van een beetje kleur. Vraag dan ook even aan je huismeester of hij die spaanplaten even weghaalt als er weer eens een journaal verslaggeefster op de stoep staat.

 

Ik weet het, de economie kunnen we er niet mee redden,

maar het aanzicht van Nederland verdient werkelijk een beetje meer optimisme dan het beeld dat jullie neerzetten !!!!

 

Met vriendelijke groet

Rob Barlage