De verkiezingen in aantocht, de leugen regeert!

08-08-2012 17:54

 

De verkiezingen zijn in aantocht!!

Dus is het weer tijd om met positieve berichten te strooien. We willen immers wel van de daken af schreeuwen hoe goed of dat we zijn. Of het nou allemaal wel klopt? Ach dat maakt geen bal uit. Het stemvee moet tevreden worden gesteld, hoe? Maakt echt niet uit, als het maar positief klinkt, zoals onderstaand berichtje vanmorgen in een van de landelijke dagbladen viel te lezen.

Roofovervallen op juweliers nemen af .

DEN HAAG - Het aantal overvallen op juweliers is dit jaar gedaald. In de eerste zes maanden van 2012 zijn in Nederland 28 juweliers overvallen; in de eerste helft van 2011 gebeurde dit nog 58 keer. Een woordvoerder van de Raad van Korpschefs bevestigde een bericht met deze strekking in Trouw. Sinds 2008 werden juist steeds meer juweliers het slachtoffer van geweld en diefstal. 

Volgens de woordvoerder krijgt de politie tegenwoordig sneller en vaker tips van oplettende burgers die 112 bellen over overvallen of dreigende overvallen.

„We krijgen steeds meer meldingen van heterdaadjes.” 
Ook weten criminelen tegenwoordig dat het Openbaar Ministerie het niet vermijdt om foto's van daders te publiceren, aldus de zegsman.

Tot zover de trotse mededing van onze overheid!!

 

Wel op zo’n manier kan ik het ook, dacht ik:

Ik stapte op mijn vrouw af, ze maakt al jaren opmerkingen dat mijn gewicht is toegenomen tot ver boven mondaal en laat me te pas en te onpas weten dat het tijd wordt om er weer eens wat aan te doen.

Dus dit was een mooie gelegenheid om eens te toetsen of ik ook weg kon komen met zo’n soort verhaal. Ik stapte vriendelijk lachend op haar af en zei:

“Lief, mijn race om af te vallen lijkt zich uiterst positief en succesvol te ontwikkelen!!(die mooie taal heb ik natuurlijk geleerd van al die gasten die het gewend zijn om ons dagelijks voor te liegen!)” Riep ik haar hoopvol toe. “Ik ben dit jaar minder aangekomen dan de voorgaande vijf jaren. Dit jaar ben ik maar 1 kilo aangekomen. De jaren ervoor was dat nog zo’n vijf kilo per jaar. Ik kan dus rustig stellen dat mijn gevecht tegen de toename van mijn gewicht uiterst succesvol is verlopen. Zoals uit de cijfers blijkt is er dus spraken van een positieve kentering. Immers vier kilo minder is best een leuk resultaat, toch!”

Even is het stil. Ze kijkt me vuil aan en zegt dan: “Ben jij wel goed bij je hoofd? Ik geloof dat jij denkt dat ik gekke Gerritje ben hé? Dat achterlijke gedoe van jou met die cijfertjes maakt op mij geen indruk hoor! Het gaat er niet om dat je ‘maar’ 4 kilo minder bent bijgekomen dit jaar. Het gaat erom dat die voorliggende jaren funest zijn geweest voor je figuur. Breng nou eerst die kilo’s maar eens omlaag, dan praten we verder. O ja, en stop ermee mij te proberen te besodemieteren.”

 

Dat is toch raar hé, mijn vrouw is niet blond. Mijn vrouw denkt gewoon redelijk na en antwoord dan.

Mijn vrouw doorziet dit soort dingen onmiddellijk. Is mijn vrouw dan slimmer dan de gemiddelde Nederlander? Nee, dat gevoel heb ik ook niet. Net als de gemiddelde Nederlander denkt mijn vrouw even na over dit soort dingen en voelt dan aan haar water dat ze belazerd wordt waar ze bij staat.

 

Het wordt tijd dat de gemiddelde Nederlander zich een gaat op stellen als mijn vrouw. Het gewoon niet langer accepteert dat we in de maling worden genomen door de opstellers en de verspreiders van de dit soort berichten.

 

Kortom politiek, stop met het verspreiden van dit soort fabels het staat bijna gelijk aan minachting voor de kiezer en tegen de redacties doe verantwoordelijk zijn voor het klakkeloos overnemen van dit soort berichten zou ik willen zeggen: ' begin eens na te denken voordat jullie je laten gebruiken !!'