De Finse stunt !

24-02-2012 14:17

 

Het is midden augustus in een dorpje op een van de Griekse eilanden in de Middellandse zee.

Wat nooit gebeurt, gebeurt nu. Het regent in augustus in Griekenland, niet alleen de economie zit in het slob, nee het weer laat het ook nog eens afweten. Het dorpje ligt er wat verlaten bij. Het is een moeilijke tijd. De inwoners zitten in zak en as. Ze lijden allemaal onder de huidige economische crisis, ze zitten allemaal in de schuld en leven op krediet.

Plots verschijnt een Finse toerist in het dorpje. Het gonst meteen van de geruchten, het dorp loopt uit om hem te bekijken. In geen weken is er iemand voorbij gekomen en nu, nu loopt daar een toerist die kennelijk nog schat rijk is ook.

Hij staat op het dorpsplein en neemt het hele gebeuren in zich op. Zijn blik valt op het enige hotel in het dorpje, hij loopt er naar toe en gaat naar binnen. Binnen gekomen kijkt hij de hoteleigenaar aan en zegt: “Vriend, ik ben gekomen om jullie te redden, ik wil eerst even de kamers bekijken om te zien of er nog iets te redden is.”  Hij legt een bankbiljet van 100 Euro op de balie.

“Ik laat dit bij jou als blijk van goede wil” Hij gaat naar de eerste verdieping om de kamers te inspecteren . Dit is het moment waarop de hotel eigenaar heeft gewacht. Hij grist de 100 Euro van de Balie en steekt het plein over, rechtstreeks naar de slager om zijn openstaande schuld te betalen.  

De slager is dolgelukkig. Hij pakt die 100 Euro aan, bedankt de hotel eigenaar dat hij aan hem heeft gedacht en spoed zich onmiddellijk naar de varkensboer, bij wie hij zijn schuld aflost.        Die varkensboer rent, op zijn beurt, naar de verpachter van zijn land en boerderij en betaalt zijn schuld af. Opgelucht en schuldenvrij gaat hij naar huis!

 De verpachter haast zich naar de enige prostituee in het dorp.  De dame uit het leven heeft de laatste tijd haar diensten op krediet aangeboden. Dat allemaal vanwege de economische crisis. De landverpachter betaalt aan haar zijn schuld af en gaat opgelucht naar huis.

De prostituee haast zich naar het hotel. Daar aangekomen treft ze de hotelier aan de balie. Ze vraagt aan hem wat er nog openstaat aan onbetaalde rekeningen. De hotelier kijkt in het grote boek en zegt dat het precies honderd Euro is. Ze betaalt aan de hotelier de, openstaande rekening voor de kamerhuur waar zij haar werkzaamheden heeft verricht.  

De hotelier legt de 100 Euro snel terug op de balie.  

Hij hoort de Finse toerist al stommelen op de trap.

De Fin kijkt een beetje nors, grist de 100 Euro van de balie omdat hij volstrekt niet tevreden is over de kamers die hij heeft gezien, het is gewoon een zootje, hij vertrekt weer net zo hard als dat hij is gekomen.

Moraal van het verhaal:

Niemand heeft iets verdiend, er is niets veranderd maar het hele Griekse dorp is wel schuldenvrij…. En dol gelukkig !!!!

De wereld economie terug gebracht tot de basics.

Kijk, Mark Rutte en Kees de Jager, even opletten nu. Moet je daar nou jaren voor naar de universiteit? Moet je daar nou wekelijks voor, dwars door Europa trekken? Allerlei snode plannen beramen met je kornuiten in het kwaad??  

Doe gewoon als die Finnen en stop met dat bedriegen !!!!!