De EU lidstaten lijken eieren voor hun geld te kiezen!

25-03-2012 23:32

 

 

 Maar dan wel voor hun eigen eieren!!

Hoezo, eieren? Gewoon eieren die je weer betaald met je eigen valuta.

Niks geen Euro meer! Niks geen solidariteit met de anderen!

Nee, gewoon keihard eieren voor je geld kiezen !!

Dat is wat veel landen binnen de monetaire Unie lijken te doen.

Met de mond wordt nog solidariteit gepredikt met de zwakkere landen, terwijl het erop lijkt dat bij verschillende landen de drukpersen over uren draaien om de eigen valuta weer terug te halen.

Niet in alle openheid en eerlijkheid naar de andere lidstaten toe, natuurlijk. Nee zo iets doe je in het geniep!

Stiekem, in een achterkamertje, centjes drukken. Met maar een doel en dat is om er zelf, als land, beter van te worden.

Het gaat u te ver? U denkt dat dit uit de lucht is gegrepen?

Wel, we zijn natuurlijk niet de eerste keer belazerd door het bestaande politieke stelsel, dus waarom ook nu niet!

Het eerste bericht over deze handelswijze verscheen van de week in Goldportaal.nl (https://goo.gl/6jcu6 )

Het betrof een vertaling van het artikel dat van oorsprong was afgedrukt in het Amerikaanse Newsmax.com (https://goo.gl/6kDXH ) Verbazingwekkend overigens dat geen van de reguliere media hier ook maar een moment aandacht aan heeft besteed !

Nog niet overtuigd, hier de vertaling:

“Diverse landen bereiden zich in alle stilte voor op het verlaten van de Euro. Duitsland zou verschillende drukpersen besteld hebben die nu op volle toeren draaien.

De Ex-Bush adviseur Philippa Malmgren wist te melden dat Duitsland zich aan het voorbereiden is op het verlaten van de euro. Duitsland zal als eerste zijn stekker uit het euronet trekken.

De Duitse overheid heeft allang de beslissing genomen dat het verlaten van de eurozone een reële optie is. Er wordt nieuw leven geblazen in de Duitse Mark

Philippa Malmgren, medeoprichter van Principalis Asset Management, erkent dat het verlaten van de euro een radicale stap is. Exportprijzen in Duitsland zullen hierdoor aanzienlijk oplopen. Echter is de industrie van Duitsland sterk genoeg om deze terugslag op te kunnen opvangen.

Malmgren haalt aan dat het niet de eerste keer zou zijn dat een land een muntenunie verlaat. Het is vaker voorgekomen in de geschiedenis. Veelal zijn het grote sterke en welvarende economieën die zulke stappen als eerste ondernemen.

De euro nadert een vervelend einde. Een ineenstorting van de monetaire unie “de Euro” lijkt inmiddels onvermijdelijk. Dit zei Stefan Homburg, head of Germany’s Institute for Public Finance.

Duitsland blijft inmiddels maar doorbetalen aan het noodfonds ten gunste van de periferielanden. Echter is dit water naar de zee dragen daar dit geld de problemen in deze landen slechts uitstellen.

Ondertussen blijkt dat Ierland ook bezig is met het printen van haar oude valuta. Mocht blijken dat een land de eurozone verlaat, dan is Ierland inmiddels flexibel genoeg me ook uit de boot te springen.

Bron: Newsmax “

Hoe was het ook alweer? O ja:

U kunt rustig slapen gaan.” wie kent deze bemoedigende woorden niet van de toenmalige minister-president De Geer, die het Nederlandse volk op de vooravond van de Duitse invasie gewetenloos in slaap suste? Wie de hoop had dat er iets veranderd is in de jaren moet ik teleurstellen !!

Fijne dag, tel u guldens maar vast !!!