Amsterdam, de Dam ’s morgens om een uur of tien.

25-03-2012 23:20

 

 

Amsterdam, de Dam ’s morgens om een uur of tien.

 

Daar komen de eerste tanks aanrijden, vanaf het centraal station , via het Damrak rukt het leger op. Mensen vliegen de portieken in en vluchten weg in de grote gebouwen van de Beurs van Berlage, C&A en de Bijenkorf. De ramen van de groot winkel bedrijven zijn gebarricadeerd met houten schotten. Mensen verdringen elkaar om maar buiten het bereik te blijven van de, in het wild om zich heen, schietende tanks. Stukken vliegen uit de gevels op die plekken waar de granaten in slaan.

 

 

De mensen op de vlucht

Burgers die op de vlucht slaan en massaal de steegjes in duiken aan beide zijde van het Damrak, komen weer net zo hard terug gerend, ze worden opgejaagd door de infanterie van het leger. Mensen vluchten, het pas gerestaureerde paleis op de Dam binnen of zoeken dekking binnen de muren van de Nieuwe Kerk.

Boven de oude binnenstad van Amsterdam verschijnen straaljagers en jachtbommenwerpers die hun explosieve lading lossen boven de menigte die inmiddels is opgedreven via het Rokin naar de Munt. Het ziet zwart van de mensen op het Rokin, ook vanaf de Vijzelstraat rukken de gepantserde wagens van het leger op en drijvende vluchtende massa weer richting tanks op de Dam. De vliegtuigen maken de klus nu af, verspreid over het Rokin en in het water voor hotel  ‘ L’europ’ bij de Munt zie je dat vrouwen, kinderen en oude van dagen geraakt worden door de dodelijke lading die van uit de vliegtuigen wordt losgelaten op de burgerbevolking.

 

De VN komt bijeen om zich te buigen over de situatie in Nederland. De VN is verdeeld. De VN vindt het niet nodig om in te grijpen in Nederland. De VN is verdeeld over de vraag of het wel nodig is om de machthebbers aan te pakken en op die manier de burger bevolking te beschermen, zoals het handvest van deze club nu eenmaal voorschrijft. Nee, men wacht liever nog even af.

 

 

 

We wachten nog even of …………….Tja waarop wachten we eigenlijk nog even ?????????

Natuurlijk gebeurd het niet in Nederland. Natuurlijk leven wij in een democratie. Natuurlijk hebben wij een legertop die het nooit zover zou laten komen. Natuurlijk hebben wij een staatsvorm waarin de macht niet zover uitgebuit kan worden zodat de burger bevolking er onder door gaat. Niets van dit alles zal ons, gelukkig ten deel vallen. Mocht het wel zo zijn dan hebben we natuurlijk ook nog die internationale organisaties waar we op kunnen vertrouwen dat die het niet zover laten komen.!!

Maar ………………..is dat zo???????

Heeft een organisatie als de VN wel de mogelijkheid om als politie agent van de wereld op te treden en als ze al de mogelijkheid hebben, hebben ze dan ook de wil en voldoende politieke slagkracht om die rol te spelen?

Wat te denken van de Europese commissie? Is dat dan de club die voor veiligheid en stabiliteit moet gaan zorgen als het ooit zover komt??

De NAVO inzetten om de belangen en de rechten van de burgers te beschermen????

 

 

 

Hoezo rekenen op de bescherming van de Arabische Liga????

 

 

Hoe geloofwaardig zijn die organisatie’s nog?

Je gaat toch hoe langer hoe meer twijfelen aan de geloofwaardigheid van al die duur betaalde organisaties. Organisaties die huizen in de meest prachtige en groteske  gebouwen. Organisaties welke bemenst worden door billen knijpende zakkenvullers, die nog even snel inklokken om de dag vergoeding nog even op te strijken alvorens ze zich naar de gereedstaande chartervliegtuigen spoeden om, kosteloos uiteraard, zich te laten brengen naar een of ander groot evenement. Die organisaties waken dus over onze veiligheid, over onze rechten!

 

Wee, die arme burgers die daarvan afhankelijk zijn.

Wee, die volkeren die voor hun veiligheid rekenen op de steun van die Volkeren organisaties, of soort gelijke, bijna als georganiseerde criminele organisaties, aan te merken clubs.

 

Wee, de mensen op het Tahrirplein in Egypte,

 

Wee de mensen in Tripoli, Sirte en Bengahzi in Libië.

Wee, al die onnodige doden omdat de wereldgemeenschap toe keek en de slachters hun werk liet doen.

 

Wee, al die arme zielen die lijden onder het juk van  SADAT, de man die niet schroomt om zijn gehele bevolking uit te moorden van wegen zijn hang naar de macht.

De man ook die niet terug deinst omdat te doen wat hier nooit zal gebeuren ……………………….Hopen we???

 

En de wereld houdt radio stilte, we praten er niet over en we berichten er niet over!

 

O ja, de Russisch minister van buitenlandse zaken is naar Syrië “voor overleg” zoals dat zo mooi heet. Ach, als het overleg mislukt, dan komt hij in ieder geval met een mooi vet contract naar huis voor de verkoop van wapens aan het Syrische regiem.

 

Een Russisch ‘NJET’ is dan weer te horen in de ‘veiligheidsraad’

En we leefde nog lang en …………………………………………!!!!!