Afghaanse politie gaat toch vechten !!

26-03-2012 23:40

 

Nederland wil…………………..tja wat willen we nou eigenlijk??

In een van de nieuwsuitzendingen van RTL wordt bekend gemaakt dat de, door Nederland opgeleide, politie agenten toch zullen deelnemen aan de gevechten tegen de Taliban. De hoogste politiecommandant van de Afghaanse provincie zegt tegen RTL Nieuws echter dat dat vechten waarschijnlijk toch gaat gebeuren. Volgens de commandant worden gewone agenten als eerste ingezet bij gevechten met de Taliban of andere terroristen. De commandant noemt het zelfverdediging, dus volgens hem is er niets aan de hand.

Even terug denkend aan de debatten omtrent de inzet van Nederlandse politie mensen in dat van god verlaten oord, staat mij nog helder voor ogen hoe de gehele kamer te hoop liep dat toch werkelijk de, door Nederland , opgeleide politieagenten niet (NIET DUS) mochten worden ingezet als het ging omgevechten tegen de Taliban of welke andere terroristische organisatie dan ook.

Natuurlijk werden deze voorwaarden door de Afghanen onderschreven en dus kon de regering de kamer mededelen dat aan alle, keiharde, voorwaarden was voldaan. Zeker onze regering zou erop scherp op toe zien dat deze voorwaarden ook nageleefd zouden worden. Anders……………..tja wat anders???

Van alle kanten komen de signalen dat de Afghaanse autoriteiten deze voorwaarden meer en meer openlijk aan hun laars lappen. Van alle kanten komen de signalen dat de inzet van onze mensen in het Afghaanse Kunduz niet veilig verloopt. Ook op dit punt heeft de regering “keiharde” toezeggingen gedaan aan de kamer tijdens de debatten om de inzet maar mogelijk te maken. Ook toen vielen de politieke partijen weer over elkaar heen om maar uit te leggen hoeveel zekerheden waren ingebouwd en hoe belangrijk toch die rand voorwaarden waren om te komen tot inzet van ‘onze jongens en meisjes’!

Nu we een paar maanden verder zijn en de signalen die tot ons komen, duidelijk maken dat de Afghanen de gemaakte afspraken aan hun laars lappen en feitelijk nooit van plan zijn geweest om deze ook daadwerkelijk in te vullen, blijft het verdacht stil in dat hok van de democratie dat we tweede kamer noemen en dat zich het controlerende deel van de natie noemt?

Komt het even niet uit? Zijn we met reces?

Of is het gewoon niet interessant genoeg?

Vreemd, want meestal zijn ze er als de kippen bij om met de beschuldigende vinger te wijzen. Heeft het er misschien ermee te maken dat de inzet vrijwel kamerbreed werd gedragen. Zo’n beetje tegen de wil in van de, toen geldende, Nederlandse opinie? Nu kritische vragen stellen zou dus bijna gelijk zijn aan zelfkritiek en dat is iets waarvan je ons controlerend apparaat kamerbreed niet van kunt beschuldigen. Nee , het is jammer voor al die goedwillende Nederlandse militairen en politie agenten, die werkelijk met gevaar voor eigen leven daar trachten hun taak uit te voeren, maar van enige steun van uit het veilige blauwe pluche op het binnenhof hoeft men kennelijk niet meer te rekenen!

Of…………………is er nog hoop dat iemand in die tweede kamer even zijn eigen Ego aan de kant wil zetten en dus gewoon dat doet wat de Nederlander van hem verwacht en wat ze ook hebben beloofd bij het aantreden als parlementslid, namelijk

 CONTRLEREN!